söndag 18 november 2012

Uttal av router och andra hobbyer!

Varför skulle man inte passa på att definiera lite av varje om man kan? Förmiddagens definition av hobby blev att det är något som är relativt annorlunda det man gör till vardags, att inte hinna tänka på det som till vardags upptar ens tankar, ett avbrott i vardagen. Att klippa och pyssla med protokoll och föra in resultat och ropa upp matcher på badmintontävling är en hobby. Förbaskat roligt och trevligt också!

Annars har jag numera svaret på den ack så viktiga frågan om hur router uttalas:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Router

Man skulle kunna tänka sig att detta inte är en viktig fråga. Men när det gäller stavning och uttal kan vågorna emellanåt gå höga. Och för en språkpetimeter är det både intressant och kul, och som psykolog att det kan vara på minst två sätt en bekräftelse - och intressant och kul.

God söndag!
Sofie

1 kommentar:

Frank Robinson sa...

Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal garanti för att få finansiering för vi har en A + rating i finansiering. Frank Lån Tjänster (FLS) genom åren har varit högt rankad som en av de bästa online-företag med en billigare ränta. Om du är i behov av finansiering, tveka inte att kontakta oss via telefon (+1-713-389-6778) eller E-post: k.frankloans@gmail.com