måndag 25 februari 2013

Gilla februari!!

Läser i Sydis att det enligt Karin Zillén inte finns några förmildrande omständigheter för februari. Att januari har sina förtjänster liksom mars. Men att februari, nej den går bara att hata.

Men va fan! Jag tycker synd om februari när jag läser det. Vad har februari gjort för att bli så styvmoderligt behandlad? Det är ju till och med en av årets roligaste månader. Den har ett annorlunda antal dagar jämfört med övriga månader. Den är den månad som kan stoltsera med att variera i antal. Helt galet!

Vidare är februari som kommer efter en postjulmånad med träningsångest för många människor. Februari kommer före en ny späkningsmånad om påsk ligger i mars vilket den gör i år. Om man nu tvångsmässigt måste späka sig så fort det kommer en högtid. Det kommer flera högtider. Det gör det varje år. Det är liksom en regelbundenhet att förhålla sig till.

Februari är också en månad som medger reflektion, tänkande, funderande, kontemplerande och sånt som fungerar så bra i mötet mellan mörkret och ljuset, snön och barmarken, frosten och knopparna. Man kan till och med hinna tänka på döden och det kan man med framgång göra lite mer.

Det handlar bara om förhållningssätt. Lyft blicken, titta upp och ut, titta ner. Se de stora sakerna och se de små sakerna, på himlen och på gångbanorna och i rabatterna. Jag väljer att gilla februari! Jag tror att det blir roligare så:-)

Hej!
Sofie

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.