tisdag 31 december 2013

När 2013 lider mot sitt slut och 2014 nalkas med stormsteg

2013, det har varit ett år med choklad i. Lite av det som hänt:

I våras var det så dags för den "hemska" statistikkursen och den var rolig! Visst svettades jag lite men som vanligt: om man börjar från början, betar av längs vägen, fortsätter tugga på så är det bara att göra. Uppsatsen kom vi igång med tidigt och jag vet faktiskt inte hur många projektplaner vi hann beta av före terminens slut. Och förresten fortsatte vi fram till midsommar. 

Lite oförhappandes i början av juni blev jag sambo efter 8 år. Vilken omställning. Men inte desto mindre trevligt! Nu är halva huset slipat och målat och efter examen är det dags för köket att få sig en rejäl duvning.

I somras hade jag semester för första gången på fem år och det var skönt. Men bara det inte blir för länge åt gången. Ofta tycker jag att en långhelg ger väl så mycket ledighet i kroppen.

Sommarhuset i Vilshärad är nu sålt och det är vemodigt att lämna ett ställe som jag har känt till i hela mitt liv. Men var sak har sin plats och nu är det dags att göra andra saker.

Under hösten har vi skrivit färdigt uppsatsen och på lucia gick vi upp med den. För säkerhets skull passade vi på att fira dagen före och det var helt rätt. Vi fortsatte sen att fira efter oppositionen och tisdagen 17/12 publicerades uppsatsen på LUP: http://www.lu.se/lup/publication/4196004

Killarna bara sportar och sportar. Arthur har börjat handbollsklass och trivs! Det går också bra med skolarbetet. Tränar gör han tre gånger per vecka och med matcher på helgerna blir schemat späckat. också vi föräldrar i laget har en del för oss, picknick och snart en fest. Laget är ju som en andra familj för killarna, och för oss föräldrar är det bara att hänga på! Victor har lämnat volleybollen och satsar fullt på badminton och tränar tre gånger i veckan. Han blir bättre för varje gång jag ser honom, vilket är varannan vecka när han tävlar. I lördags debuterade han på den internationella badmintonscenen och det gav mersmak - i bilen på väg hem ville han tillbaka och spela mer. Skolan sköter han med den hedern. Fina betyg fick pojkarna före jul.

Jensen lever och hoppar och studsar när han är utomhus. Inne är det svårare med hala golv och upp och nerför trapporna bli han buren. Men har är glad och sköter det han ska så han ska nog överleva sin sextonårsdag. Bolt ute i trädgården trivs och frodas och är glad i både morötter och äpplen och han gillar verkligen att bli kliad bakom öronen.

Om knappa tre veckor tar jag examen och sen börjar ett vanligt medelålders liv med arbete och tidiga morgnar. Och jag längtar efter det!

Ett riktigt härligt 2014 har vi att se fram emot och jag önskar dig ett riktigt gott nytt år!

Kram
Sofie

Inga kommentarer: