torsdag 19 november 2009

Skicka vidare ringar på vattnet

För några år sedan såg jag en film som heter Skicka vidare, på engelska Pay it forward.

Historieläraren Eugene Simenot ger sina elever samma hemuppgift år efter år - att komma på en idé som kan förändra världen och göra den bättre. Eugene väntar sig dock inga stordåd från sina elever och är därför helt oförberedd när elvaårige Trevor McKinney kommer med ett fenomenalt förslag. Trevor föreslår att varje människa som drar nytta av någon annans goda gärning ska "skicka vidare" och göra tre människor en tjänst. Till sin mammas stora förskräckelse inleder Trevor sitt projekt genom att ta hem en hemlös drogmissbrukare. Men kan goda gärningar verkligen förändra världen och göra den bättre?


Glada, fina saker händer på riktigt också:

Det första jag såg i tisdags morse var ett sms från en väninna som skrev positiva ord om min person samt önskade mig en god dag - vilken start på dagen! Ja, hela dagen blev fin och vi avslutade dagen med lika trevliga mejl på kvällen.

Igår fick jag ett rart mejl, om att jag gjort en person glad genom att skicka ett mejl. Då blev jag jätteglad över att jag gjort denna person glad och över att denna ville mejla till och med. Då ville jag mejla att jag blev glad och tacka för det! Men så kan man ju inte hålla på.:-)

Go helg, nu måste jag stupa i säng,
kram Sofie

Inga kommentarer: