söndag 28 november 2010

En underbar adventshelg

I fredags körde äldste sonens kompis mamma dem alla ut i skogen för pysselkväll och jag inledde helgen starkt med halvlutande vegetativt läge, fullt njutbart.:-) Välte i sängen tidigt, utan ett glas rödvin i kroppen vilket antagligen hade gjort att jag inte nått fram till sängen.

Lördag morgon tidig revelj, frukost (ägg och bacon så klart!), nämnde son iväg på läger. Men yngste sonen skulle också iväg så det var bara att snöra på oss kängorna och trampa uppför, det kändes minst som vandringen på Frostmofjället - fy tusan vad det bet i öronen... Men frampå förmiddagen började vi trassla med sladdarna och reda ut i vilket rum skulle nu vilken belysning hänga. Och visst behövde vi sladda in och fylla på med glödlampor, som vi dock fick leta efter... några var redan slut i affärerna! Senare fick vi för oss att med spex skulle vi låta oss underhållas och så blev det, Lundaspexarnas Kreuger var fantastiskt skojigt! Först hann vi dock äta en ljuvlig grillad kyckling, marinerad i olja, soja, sololök, peppar och salt, med en rejäl omgång bearnaise till och så broccoli förstås samt rödvinet som satt som en smäck.

Efter den efterlängtade sovmorgonen idag var det bara att kasta på kläderna, ut med Jensen, rysligt snabbt svänga ihop ni vet vad (b&ä förstås) och springa igenom duschen för att cykla till Finnscouternas julstök, underbart mysigt och en sådan bra start på högtidsmånaden!

Glad advent!

Inga kommentarer: