Har man mikro kan man mikra gröt, direkt i tallriken. Och så kan man sleva i sig den.
Man kan också ta fram en kastrull, mäta grynen däri liksom vatten och salt. Vrida på plattan, ta fram en slev att röra med, ställa kastrullen på plattan, röra lite grann, titta lite grann, röra lite till, vänta till dess det börjar bubbla, småkoka, vrida av plattan, sätta äggklockan på tre minuter, röra lite, hälla på vattnet från vattenkokaren på kaffet i melittafiltret, röra lite till i gröten, skala en banan, skiva bananen, och när klockan ringer hälla upp gröten i en fin tallrik - med guldkant går bra* - lägga bananen på gröten och sätta mig med tallriken och koppen med kaffe.
Detta är vad jag kallar kontemplativ grötkokning. Smaklig spis!
* Vilket ju inte går i en mikro. Inte för att jag har så många tallrikar med guldkant men det är åtminstone en teoretisk möjlighet, om vem vill inte ha guldkant på tillvaron?! ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar